usemap usemap

Eindelijk weer criterium in hartje Heerlen

Een nieuwe naam voor een al heel lang bestaand evenement. Deze 31ste editie draagt de naam van een nieuwe naamsponsor, Franssen Franken. Traditiegetrouw vindt het criterium plaats op de eerste vrijdag na de Tour de France en bestaat het deelnemersveld uit (Nederlandse) renners die drie weken lang te volgen waren op televisie. Nu komen ze naar Heerlen en kunnen de fans heel dichtbij komen.

Deelnemersveld
Organisator Chris Tiekstra geeft aan dat het evenement er klaar voor is. “De bestuursleden van de Stichting Cyclocross Heerlen organiseren dit feestje al vele jaren. Als organisatie zijn wij bijna helemaal klaar met de voorbereidingen. Nu komt het aan op het vastleggen van de Tour-renners. Een spannend verhaal, want wij hebben natuurlijk geen onbeperkt budget. Het is een kwestie van bieden, hopen dat de renner beschikbaar is en dat zijn ploeg toestemming geeft. Als alles goed uitkomt wordt het contract getekend. En gaan we op zoek naar de volgende. Natuurlijk willen wij enkele grote namen, maar je moet ook wachten op het verloop van de Tour. Wie doen het uitzonderlijk goed en misschien ‘scoren’ we wel een trui.”

Paracycling
Voor de tweede keer staan ook paracycling op het programma tijdens de Franssen Franken Ronde Heerlen. Met als onbetwist boegbeeld Mitch Valize. Chris Tiekstra over het doel achter deze wedstrijd; “Mitch doet het geweldig en omdat hij in Heerlen woont zet hij onze stad echt op de kaart. Zijn medailles tijdens de Olympische Spelen 2022 en zijn vele Nederlandse en internationale titels maken Mitch tot een succesvol topsporter. Mede op zijn verzoek hebben wij de vorige keer een wedstrijd paracycling laten plaatvinden, vlak voor de wedstrijd van de professionals. Dus op hetzelfde parcours, tussen de vele toeschouwers door. Voor de paracyclisten is dat echt genieten, naast het afzien op een toch wel selectief parcours.”

Dit onderdeel van de Franssen Franken Ronde is door de KNWU aangewezen als NHC-wedstrijd. Dat staat voor Nationale Handbike Competitie, een serie wedstrijden waarbij de deelnemers punten kunnen behalen voor het eindklassement. 

Heerlen ademt wielrennen
De eerste vrijdagavond na de Tour de France. Hartje zomer. In de stad is het afgeladen vol met mensen uit de hele regio. Onder het genot van een glaasje wijn, een biertje of een cola genieten van de live muziek op het Pancratiusplein. En terwijl de zon langzaam ondergaat, koerst de nationale én internationale top van de wielerwereld over het parcours.

De vrijdag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de WielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en in de loop van de middag komen hier ook de renners aan. 

Het Parkstad Limburg Theater is voor iedereen geopend vanaf 17.30 uur. Wim Frijns zorgt voor een goede sfeer, praat met de renners en draait de muziek van hun voorkeur. 

De toegang van de Franssen Franken Ronde Heerlen is gratis.

Programma
15.00 uur WielerPlaza Van Grunsvenplein 17.30 uur Parcours verkennen Para-cycling 18.00 uur Start Para-cycling 19.30 uur Start tijdrit heren 20.00 uur Reclamekaravaan 20.30 uur Start heren 22.00 uur Finish heren / Start feest op horecapleinen

Kijk voor meer informatie op www.FranssenFrankenRondeHeerlen.nl. Volg ons op Facebook.com/FranssenFrankenRonde, Twitter.com/FFRHrln. Instagram.com/franssenfrankenronde, linkedin.com/company/franssenfranken-ronde

Eindelijk weer criterium in hartje Heerlen