usemap usemap

Teunissen wint RaboRonde Heerlen 2019 HEERLEN - In Heerlen heeft vrijdagavond de 30e editie van de RaboRonde Heerlen plaatsgevonden. Wederom wisten vele toeschouwers hun weg te vinden naar het parcours dat dwars door het centrum van Heerlen uitgezet was. Een parcours waar menig renner zijn waardering uitspreekt over de goede sfeer die ze ervaren langs het parcours en op de diverse feesten op de pleinen in de stad. 

Teunissen 
Bij de mannen was het Teunissen die zijn eigen feestje mocht gaan vieren op het podium. Hij was de snelste, gevolgd door Koen de Kort op de tweede plaats. Roy Curvers mocht de derde plek achter zijn naam schrijven. 

Dames 
Dit jaar stond er uiteraard weer een dameskoers op het programma. Een spannende koers, waar herhaaldelijk nieuwe aanvallen geplaatst werden, vermaakte de aanwezige toeschouwers. De laatste en beslissende aanval was er voor Roxane Knetemann, zij ging ervandoor met de winst. In de sprint voor de tweede plek wist Katharine Hall uiteindelijk Franziska Koch achter zich te houden. 

Divers programma 
Naast deze koersen werd er ook nog een handbikewedstrijd en een tijdrit voor de heren profs verreden. Deze laatste koers zorgde overigens voor spektakel door een nieuwe ronde record, neergezet door Lars Boom.

Alle uitslagen >>