usemap usemap

RaboRonde is er snel bij

Mike Teunissen start in Heerlen!

De organisatie van de RaboRonde Heerlen is er in geslaagd Mike Teunissen vast te leggen. Deze Limburgse profwielrenner van Team Jumbo-Visma is de eerste Limburger ooit die de gele trui heeft gedragen. Na zijn verrassende overwinning in de eerste etappe behield hij het geel in de ploegentijdrit en mocht hij ook de derde etappe in het geel starten. Teunissen was daarmee de eerste Nederlander na 30 jaar in het geel.

Volgens Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen, is het samenstellen van een mooi deelnemersveld geen eenvoudige opgave. “Je bent allereerst afhankelijk van de beschikbaarheid van de Tourrenners. Steeds vaker moeten de mannen aantreden op zaterdag in de Clásica San Sebastián waardoor ze niet in Heerlen kunnen starten. Dit jaar is het ook moeilijk om de topvrouwen aan de start te krijgen want zij gaan op zaterdag de Prudential Ride London Classique of de La Clasica San Sebastian Femenina rijden. Maar de geschiedenis leert ons dat we elk jaar toch weer een aardig veld aan de start weten te krijgen.”

“Een tweede probleem om alle toppers te contracteren heeft te maken met geld. We beschikken over een bepaald budget en dat maakt het helaas niet mogelijk om al onze wensen in te vullen. Het is dus ieder jaar weer keuzes maken. Met Mike Teunissen hebben we in ieder geval een publiektrekker te pakken. Misschien trekt hij wel net zoveel wielerliefhebbers als Tom Dumoulin vorig jaar.”

30ste editie
De RaboRonde Heerlen vindt altijd op de eerste vrijdag na de Tour de France plaats. Op 2 augustus al voor de 30ste keer. Hoog tijd voor een verrassing dus. Daarom gaat om 18.00 uur een handbikewedstrijd van start. Dat is voor het eerst dat een officiële wedstrijd aangepast fietsen gelijktijdig met een na-Tour criterium plaats zal vinden.

De KNWU heeft deze wedstrijd meteen de status Nationale Handbike Competitie (NHC) gegeven. Mitch Valize, lokale vedette en Nederlands kampioen is klaar om op 2 augustus de strijd aan te gaan.

Chris Tiekstra: “Wij geven handbikers graag een platform om hun power te tonen in Heerlen. Handbikers hebben een bijzonder verhaal, want het valt niet mee om te gaan sporten als je een lichamelijke beperking hebt. Daarom wil ik deze sport graag promoten bij een groot publiek. Dat doen we samen met onze partner Adelante on Wheels, die ons ondersteunt bij het wedstrijd-technische gedeelte.”

Omdat het handbiken een nieuw onderdeel is, zal de speaker aan het publiek uitleggen hoe de sport in elkaar zit. Want niet iedereen zal automatisch begrijpen waarom mannen en vrouwen in diverse klassen in één peloton rondrijden, maar wel apart gehuldigd worden.

Feest
Op donderdag 1 augustus start de RaboRonde Heerlen met de Rabo Urban Freestyle Event op het Pancratiusplein. Van 12.00 tot 17.00 uur worden hier clinics gegeven door Sietse van Berkel op de BMX. Iedereen, jong en oud, kan ook zelf een poging wagen op die geinige kleine fietsjes. Aansluitend aan Urban Freestyle is er muziek door DJ Wim Frijns op het Pancratiusplein.

De vrijdag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de RaboWielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en wordt u geïnformeerd door de partners van de RaboRonde. In de loop van de middag komen hier ook de renners aan.

De RaboRonde is een van de grootste Na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

Programma

15.00 uur Start Rabo WielerPlaza
18.00 uur Para-Cycling met Mitch Valize uit Heerlen
19.00 uur Finish Para Cycling
19.15 uur Start tijdrit heren (een ronde ongeveer 3 minuten / 10 deelnemers)
19.45 uur Start dames
20.30 uur Finish dames en reclamekaravaan
20.45 uur Start heren
22.00 uur Finish heren / Einde catering VIP / Start feest op horecapleinen

Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op:
www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via:
Chris Tiekstra, 06-53 25 98 97.

Diverse rechtenvrije foto’s zijn op aanvraag beschikbaar.