usemap usemap

5 jaar de wereld rond

Op de fiets. 100.000 km voor een goed doel. Dat is XPLORid.

Ben & Linda hebben zich er het afgelopen jaar helemaal op voorbereid. Ze vertrekken uit Maastricht (Nederland) in het voorjaar van 2020. Ben gaat met vroegpensioen en Linda zegt haar parttime job op en haar studie on hold. Hun appartement is te huur.


De route

Vanuit Maastricht naar het Oosten. Naar Istanbul, Iran en Mongolië. Dan naar het zuiden naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dan terug omhoog naar Japan. Canada van west naar oost. De USA van oost naar west. Via Midden-Amerika naar het uiterste zuiden van Patagonië. Langs de westkust van Afrika terug naar Europa.

Volledig CO2 neutraal

De fiets is hun enige vervoersmiddel. Als er een oversteek gemaakt moet worden, zoeken ze een zeilboot die hun wil meenemen.

Voor het goede doel

Mensen helpen die in armoede leven. Dat is het doel van XPLORid. Wildvreemde mensen die hen gastvrij ontvangen in hun huis, familie en leefgemeenschap. Mensen die eten en drinken met hen delen en hen onderdak bieden. Mensen die willen weten waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan. Mensen met ook eigen behoeftes, zorgen, wensen en dromen.

Voor elke kilometer die Ben & Linda fietsen, proberen ze € 1,00 te ontvangen. Het streef-bedrag is tenminste € 100.000. Op de website worden alle projecten die Ben & Linda steunen met het bijbehorende donatiebedrag vermeld. Inclusief fotoreportage en situatiebeschrijving.


Wie is XPLORid

In september 2017 hebben Ben & Linda elkaar voor het eerst ontmoet. In mei 2018 zijn ze getrouwd. Ben had niet veel tijd nodig om Linda te vragen om met hem te trouwen. Ze delen dezelfde passies: backpacking, mountainbiking en snowboarding. En natuurlijk de passie voor elkaar. De wens van hen beiden om de wereld rond te fietsen maakte het plaatje compleet. Dit was voorbestemd.

De grote test in Ierland

In augustus gaan ze vier weken naar Ierland om daar hun fietsen, tent, slaapzakken, kleding en al hun overige spullen te testen.

Wil je hun avontuur volgen?

Je kan je via www.xplorid.today abonneren op hun blog zodat je zeker niks mist. :) Daarnaast kun je kijken op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube.