RaboRonde Heerlen, vrijdag 3 augustus

Deelnemerslijst bijna klaar!


 

Heerlen 17 juli 2018 - Het is inmiddels algemeen bekend dat Tom Dumoulin de grote publiekstrekker is tijdens de RaboRonde die op vrijdag 3 juli in Heerlen verreden wordt. Maar de organisatie is er uiteraard op uit om meer Tourrenners aan de start te krijgen. Voor een deel is dat al gelukt.

Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen; “We proberen naast Tom nog een stuk of 5 a 6 Tourrenners te contracteren. Veel meer is niet mogelijk omdat we al heel veel geld hebben uitgegeven, maar ook omdat een aantal renners in opdracht van de ploeg Clásica San Sebastián moet rijden. Zeker zijn we van Edward Theuns, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen en Marco Minnaard. Met Wout Poels wordt nog gekeken naar de mogelijkheden, want we zouden hem heel graag in Heerlen aan de start hebben. Hij wil zelf trouwens ook graag, dus wie weet dat deze stunt nog gaat lukken.”

Het deelnemersveld bestaat verder uit bekende namen als Jos van Emden die dit jaar geen Tour heeft gereden, maar natuurlijk graag met Tom Dumoulin de strijd aangaat in de tijdrit die voorafgaat aan het Heerlense criterium.

Ook een aantal Limburgse professionele rijders als Rob Ruijgh, Huub Duin, Bas van der Kooij en Reinier Honig staan aan het vertrek. Daarnaast heeft de organisatie traditiegetrouw een aantal lokale helden via TWC Maaslandster uitgenodigd.

Dames
Bij de dames is het lastig om een internationaal deelnemersveld aan de start te krijgen omdat van 5 tot 12 augustus in Glasgow het EK plaats zal vinden. Toch staan er 30 dames aan de start in Heerlen, zodat ook de dames weer een mooie wedstrijd aan het publiek kunnen voorschotelen.

De RaboRonde Heerlen vindt altijd op de eerste vrijdag na de Tour de France plaats. Dit jaar dus op vrijdag 3 augustus. De organisator; “De voorbereidingen zijn zo goed als afgesloten, met de overheden wordt nog aan de veiligheidsplannen gewerkt en er worden nu dagelijks contracten met deelnemers afgesloten. Ik kan niet anders zeggen dat we er klaar voor zijn. We adviseren de toeschouwers die komen wel om voldoende te drinken, want het zal warm worden, ook in de vooravond.”

De dag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de RaboWielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en wordt u geïnformeerd door de partners van de RaboRonde. Ook wielerclub Maaslandster is op het plein aanwezig. Om 18.00 uur gaat de eerste reclamekaravaan over het parcours en om 18.30 uur starten de wedstrijden.

Feest De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

 


<< terug