Partners RaboRonde handelen snel

Tom Dumoulin start in Heerlen!


 

Heerlen 17 juli 2018 - Soms zit het mee, soms zit het tegen. De organisatie van de RaboRonde Heerlen weet dat als geen ander. De ene dag lijkt alles prima te verlopen, de andere dag blijkt dat er sprake is van een enorme tegenvaller. Maandag 16 juli gaat de boeken in als een van de mooiste dagen voor de RaboRonde Heerlen. Dankzij snel schakelen met enkele partners kon de absolute topman van het Nederlandse wielrennen, Tom Dumoulin, worden vastgelegd. Hij staat op vrijdag 3 augustus aan de start in Heerlen.

Tour / toer

Volgens Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen, was het een hele toer om Tom Dumoulin naar Heerlen te krijgen: “Tom heeft aangegeven graag in Heerlen te willen rijden en had die dag ook al gereserveerd. Dat is goed nieuws, maar hij kost natuurlijk wel heel veel geld. Zulke bedragen zin voor ons als organisatie normaal niet op te hoesten. We moeten namelijk een volwaardig veld aan de start zien te krijgen, bij de mannen en de vrouwen. Dat kost al geld genoeg.”

 

“Ik heb daarom twee partners van de RRH benaderd met de vraag om mij te helpen. Met lood in de schoenen moet ik toegeven, want zowel de Rabobank Parkstad Limburg alsook Mabs4.0 sponsoren al jaarlijks een vrij aanzienlijk bedrag. Wat schetst mijn verbazing toen ik binnen 24 uur een akkoord van beide heren ontving. Henk Reker namens de bank en Leon Beerendonk namens Mabs4.0 zegden ieder de helft van het startgeld toe. Tom Dumoulin aan de start van de RaboRonde 2018. Mooier kan mijn dag niet meer worden!”

 

Voorbereidingen

De RaboRonde Heerlen vindt altijd op de eerste vrijdag na de Tour de France plaats. Op vrijdag 3 augustus staan naast Tom Dumoulin ook andere Nederlandse tourdeelnemers aan de start in Heerlen. Ook voor de vrouwen is er een volwaardig criterium en net als vorig jaar is er ook weer een tijdrit voor de heren.

 

De voorbereidingen zijn zo goed als afgesloten, met de overheden wordt nog aan de veiligheidsplannen gewerkt en er worden nu dagelijks contracten met deelnemers afgesloten.

 

De dag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de RaboWielerPlaza op het plein voor de schouwburg. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en wordt u geïnformeerd door de partners van de RaboRonde. Ook wielerclub Maaslandster is op het plein aanwezig. Om 18.00 uur gaat de eerste reclamekaravaan over het parcours en om 18.30 uur starten de wedstrijden.

 

Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken ruim 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

 

De toegang van de RaboRonde Heerlen is gratis.

 

Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op:

www.RaboRondeHeerlen.nl of volg ons via Facebook @RaboRondeHeerlen of Twitter @RaboRondeHRLN

 

Programma

15.00 uur Start Rabo WielerPlaza

18.00 uur Reclamekaravaan

18.30 uur Start tijdrit heren

19.00 uur Start dames

20.00 uur Finish en reclamekaravaan

20.30 uur Start heren

22.00 uur Finish heren / Start festiviteiten op horecapleinen

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via:

Chris Tiekstra, 06 – 53 25 98 97

 

Diverse rechtenvrije foto’s zijn op aanvraag beschikbaar.


<< terug