Laatste contracten getekend

Rode lantaarndrager Tour de France naar Heerlen

Heerlen - De Ier Sam Bennet van de Boraploeg is als laatste geëindigd in de Tour de France. Vrijdag aanstaande maakt hij zijn opwachting in de RaboRonde Heerlen. Ook publieksfavoriet Johnny Hoogerland heeft een contract getekend en rijdt dus mee in Heerlen.

De rode lantaarn wordt spreekwoordelijk uitgereikt aan de wielrenner die als laatste eindigt in het eindklassement van de Ronde van Frankrijk. In de praktijk is laatste worden in het eindklassement van de Tour niet zo eenvoudig als het lijkt. Als men buiten de tijdlimiet aankomt wordt men gediskwalificeerd, en eenzaam ver achter het peloton aanrijden kost veel kracht. Houder zijn van de rode lantaarn brengt enige publiciteit met zich mee. Bovendien maakt de renner die het lukt zijn opwachting in een aantal criteriums, zoals Sam Bennet nu in de RaboRonde Heerlen.

Kijk voor de volledige startlijsten hier >> Klik hier

Feest
De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is onverminderd gratis. Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld: Klik hier of volg ons via Facebook of Twitter #RaboRonde


PROGRAMMA 2016

15.00 uur

Rabo WielerPlaza

17.00 uur

Start Rabo Dikke Banden Race

18.00 uur

Reclamekaravaan

18.30 uur

Start Dameskoers (22 ronden = 35 km)

19.30 uur

Finish en Huldiging Dames

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

Start RaboRonde Heerlen (44 ronden = 70 km)

22.00 uur

Finish en Huldiging

 

Feest op de horecapleinen


                 


<< terug