Winnaar Parijs-Roubaix completeert deelnemersveld

Heerlen is klaar voor de RaboRonde!

Heerlen -  Maar liefst 10 deelnemers aan de Tour de France staan komende vrijdag 29 juli aan de start van de RaboRonde Heerlen. De organisatie is erin geslaagd om een aansprekend deelnemersveld vast te leggen.

Wout Poels, Dylan Groenewegen (Nederlands Kampioen), Stef Clement, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer en Timo Roosen zijn de Nederlandse Tourdeelnemers. Robert Wagner (D) en Begard Breen (Nor) staan ook aan de start. Bijzonder is de aanwezigheid van Tourdeelnemer en winnaar van Parijs-Roubaix, Mathew Hayman.

Organisator Chris Tiekstra is tevreden met dit deelnemersveld. “Hayman gaf zelf aan dat hij graag in Heerlen wilde rijden, dus hebben we snel toegeslagen. Met 10 Tourdeelnemers kunnen wij ons weer laten zien. Het staat in ieder geval borg voor een mooie wedstrijd.”

Naast de genoemde renners komen ook een aantal jongere Nederlandse renners en de jongens van het Regionaal Trainingscentrum aan de start. In totaal bestaat de rennerslijst uit 33 namen.


Bij de dames zal de strijd gaan tussen Chantal Blaak, Kelly Markus, Anouk Rijff, Lieselot Decroix en Spohie de Boer. Maar ook Jessie Daams, Ilona Hoeksma en Roos Hoogeboom maken natuurlijk kans op het podium. Als het aan de dames van de nationale selectie ligt spelen zij ook een rol van betekenis.Extra rennersveld
Tiekstra; “Het rennersveld van de RaboRonde Heerlen is dit jaar sterker dan de voorgaande jaren dankzij een extra bijdrage van de Rabobank Parkstad, de gemeente Heerlen, Boels Rental, Mabs4.0, C-Mill, Metroprop, D&D Verhuur, Jumbo Maanplein en Heerlen Mijn Stad. Dankzij de extra bijdrage zijn de hele dure renners naar Heerlen gehaald. Wij zijn al onze sponsors dankbaar en deze groep in het bijzonder. Dankzij hen kunnen wij dit spektakel gratis aanbieden aan onze bezoekers.”

Feest
De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 40.000 mensen dit evenement. De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is onverminderd gratis. Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld: Klik hier of volg ons via Facebook of Twitter #RaboRonde

PROGRAMMA 2016

15.00 uur

Rabo WielerPlaza

17.00 uur

Start Rabo Dikke Banden Race

18.00 uur

Reclamekaravaan

18.30 uur

Start Dameskoers (22 ronden = 35 km)

19.30 uur

Finish en Huldiging Dames

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

Start RaboRonde Heerlen (44 ronden = 70 km)

22.00 uur

Finish en Huldiging

 

Feest op de horecapleinen


                 


<< terug