Tourrenners aan de start in Heerlen

Robert Gesink en ritwinnaar Simon Geschke in RaboRonde Heerlen

Heerlen -  Tijdens de RaboRonde Heerlen op vrijdag 31 juli staat wederom een groot aantal Nederlandse tourdeelnemers aan de start. Maar liefst 12 Tourdeelnemers komen naar Heerlen.

Aansprekende namen zijn Robert Gesink, Bram Tankink, Lars Boom, Sebastiaan Langeveld, Stef Clement, Lieuwe Westra en natuurlijk Roy Curvers en Wout Poels. Bijzonder is ook de komst van etappewinnaar Simon Geschke van Team Giant-Alpacin.

Naast deze grote namen neemt ook de Limburg Cycling Selectie met 6 talenten deel. Deze talenten van het Regionaal TrainingsCentrum (RTC) in Sittard zijn Limburgers van geboorte of fietsen bij een Limburgse club.


Dames
Bij de dames is Anna van der Breggen de te kloppen atlete. De winnares van La Tour en de Giro Rosa zal zich niet zomaar het kaas van het brood laten eten. Maar er is voldoende concurrentie, bijvoorbeeld de delegatie van het Boels Dolmans Cycling Team met kopvrouw Chantal Blaak.


Organisator Chris Tiekstra; “Andere kanshebbers zijn Nederlands Kampioen Lucinda Brand en Sophie de Boer van Parkhotel Valkenburg Continental Team. Maar ook onze eigen Kyara Steins uit Bunde is niet kansloos. Verder is er competitie vanuit Spanje met het team Liontek en strijden de dames van het Euregio Ladies Cycling Team om de ereprijzen.”


Opvallend is ook de deelname van de Nationale KNWU selectie. Deze dames verblijven in de Sportzone Sittard-Geleen en rijden in die zin ook een beetje een thuiswedstrijd. In dit team zit ook de sterke Limburgse renster Kylie Waterreus.


Tiekstra; “Het rennersveld van de RaboRonde Heerlen is dit jaar sterker dan de voorgaande jaren dankzij een extra bijdrage van de Rabobank Parkstad, de gemeente Heerlen, Boels, Leon Beerendonk, C-Mill, Metroprop en Heerlen Mijn Stad. Dankzij de extra bijdrage zijn o.a. Simon Geschke en Robert Gesink naar Heerlen gehaald. Wij zijn al onze sponsors dankbaar. Dankzij hen kunnen wij dit spektakel gratis aanbieden aan onze bezoekers.”


Oud renners

Traditioneel worden ook de in Limburg woonachtige oud-wielrenners door de organisatie niet vergeten. Dit jaar zijn de eregasten Henk Steevens (de enige nog levende lid van de vermaarde Tourploeg van 1952), Jan Krekels (profwielrenner van 1969 tot 1978), Leo Knops (profwielrenner tussen 1962 en 1967), Ben Koken (in 1972 Nederlands kampioen bij de amateurs die in 1973 professional werd), Ger Harings (professional van 1969 tot 1976) en Huub Harings (professional van 1963 tot 1971).


Deputé Hans Teunissen zorgt voor het startschot bij de dames en de heren.
Christel Noortmann (kantoormanager Rabobank Parkstad Limburg) verzorgt de prijsuitreiking van de dameswedstrijd en Henk Reker (directeur Rabobank Parkstad Limburg) doet de prijsuitreiking bij de mannen, samen met sportwethouder Martin de Beer.


Feest

De RaboRonde is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Jaarlijks bezoeken zo’n 40.000 mensen dit evenement.
De combinatie tussen topsport en feest op de horecapleinen is al meer dan 25 jaar een succesformule. De draaiboeken liggen op de plank, maar toch moet de organisatie elk jaar weer zorgen dat alles tot in de puntjes is verzorgd.


De toegang van de RaboRonde Heerlen is onverminderd gratis.
Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op: www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN


Programma

15.00 uur

Rabo WielerPlaza geopend

 

Kids Clinic met Go Cycling (gratis voor kinderen)

18.00 uur

Reclamekaravaan

18.30 uur

Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)

19.30 uur

Finish en huldiging dames

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)

22.00 uur

Finish en huldigingen

 

Start festiviteiten op horecapleinen

                     

                 


<< terug