Voorprogramma RaboRonde Heerlen

Rabo WielerPlaza

Heerlen - In de middag voor de RaboRonde Heerlen is het feest op het Van Grunsvenplein. Voor de Schouwburg gaat om 15.00 uur de Rabo WielerPlaza van start. Hier is werkelijk van alles te doen.

Voor de kinderen is er Go Cycling, waar oud Touretappe winnaar Ad Wijnands de kinderen in een clinic alles verteld wat er te weten is over het wielrennen. Er staan diverse fietsen en helmen voor de kids klaar en deelname is helemaal gratis.

Maar er is veel meer te doen. Wilde Ganzen staat ook met een grote stand op het plein. Hier kunt u zelf op de fiets een route afleggen, alsof u in Afrika op de fiets zit. Gaat het hier om vermaak, in Kenia is de fiets een prima manier om bijvoorbeeld de gezondheidszorg dichterbij te brengen. Voor de gezondheidswerkers is het moeilijk om in de afgelegen gebieden, onbegaanbaar voor auto's, te kunnen komen. De fiets red hier dus levens!

De organisatie is trots op deze wat onverwachte link tussen het wielrennen en de inzet van Wilde Ganzen voor de armoedebestrijding. “Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar we hebben allemaal iets met fietsen. En als ons evenement een podium kan zijn voor dit goede doel, dan werken wij daar graag aan mee.”, aldus de organisatie.

Een andere opvallende verschijning is de stand van Bi-Bell, een Heerlense uitvinding waarbij een fietsbel verwerkt zit in de bidon. Heel erg chique en toch ook heel veilig. Organisator Chris Tiekstra: “Het is toch geweldig dat we dit soort dingen in onze stad aan het publiek kunnen presenteren. Wij vinden dat een verrijking voor de RaboRonde Heerlen.”

Roda JC
Ook de ‘buren’ zijn vertegenwoordigt op de Rabo WielerPlaza. Roda JC komt met een promotieteam en een verkoopbus vol merchandise. Daarmee is de link tussen twee topsporten gelegd.

Amstel presenteert de nieuwste smaakjes Radler en laat de bezoekers uiteraard ook proeven. Het plein wordt compleet gemaakt door de stand van Biermans met de nieuwste Volvo modellen, de VVV en een stand van Het Jaar van de Mijnen.

De toegang van de Rabo WielerPlaza en de RaboRonde Heerlen is na 25 jaar onverminderd gratis, hetgeen binnen de na-Tourcriteriums een unicum is.
Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op:
www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN

Programma

15.00 uur

Rabo WielerPlaza geopend

 

Kids Clinic (Go Cycling/Go for Gold Kids)

18.00 uur

Reclamekaravaan

18.30 uur

Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)

19.30 uur

Finish en huldiging dames

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

RaboRonde Heerlen (50 ronden= 80 km)

22.00 uur

Finish en huldigingen

 

Start festiviteiten op horecapleinen

                     

                 


<< terug