31 juli, RaboRonde Heerlen

Crowdfundactie van start


Heerlen - De RaboRonde Heerlen is een van de grootste na-Tour criteriums in Nederland. Voor een dergelijk evenement is veel geld nodig. Geld dat vooral afkomstig is van sponsoren en van de gemeente Heerlen. Dit jaar wordt voor het eerst geprobeerd om ook het grote publiek te betrekken.

Bijzonder
Via een crowdfundactie kan iedereen die dat wil een klein of minder klein bedrag overmaken naar de organisatie. Men krijgt daar dan ook meteen iets voor terug. Afhankelijk van het bedrag varieert dat van een naamsvermelding op de site van de RaboRonde Heerlen tot een Boels bidon of een Amstel Radler pakket, een compleet arrangement of zelfs de koerstrui van de winnaar, incl. het originele rugnummer. Alle informatie is te vinden op de homepage van de site www.raborondeheerlen.nl onder de speciale button Crowdfundactie. U doet al mee vanaf € 10,00.

Eerste
Voor zover bekend is dit het eerste grote criterium dat met een dergelijke actie extra geld probeert binnen te halen. Het extra geld zal uitsluitend worden besteed aan het verder opwaarderen van het rennersveld. Misschien dat door uw bijdrage een bekende renner aan de start zal staan tijdens de RaboRonde Heerlen.

Nederlandse renners
In 1990 drukte Peter Winnen als eerste winnaar zijn wiel over de finish tijdens de RaboRonde Heerlen. Ruim 25 jaar later is dit profcriterium niet meer weg te denken van de Nederlandse wielerkalender. Dit volksfeest bestaat uit diverse wieleractiviteiten en fietsprojecten voor de jeugd. Daarnaast is er ruimte voor Limburgs wielertalent. Het feest is compleet dankzij de goed verzorgde horeca activiteiten rondom het bijzonder parcours van 1,6 km dat zich dwars door het centrum van Heerlen en de diverse horecapleinen slingert. Het deelnemersveld bestaat grotendeels uit Nederlandse toppers die net de Tour de France hebben gereden.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is na 25 jaar onverminderd gratis, het geen binnen de na-Tourcriteriums haast een unicum is. Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op: www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Facebook of Twitter @RaboRondeHRLN


<< terug