Zilveren RaboRonde Heerlen
Wielerbeleefevent voor het hele gezin

 

HEERLEN – De 25ste RaboRonde Heerlen krijgt een extra feestelijk tintje. Naast het sportieve gedeelte, dat op vrijdag 1 augustus om 18.30 uur start met een dameskoers, biedt de Rabo Wielerplaza op het voorterrein van het Parkstadtheater Heerlen een brede waaier aan wielerbeleving voor het hele gezin. Meet & Greet het Boels Dolmans Cycling Team, neem deel aan de Kids Clinic Go Cycling of proef van de nieuwste ‘fietsdrank’. Spanning en ontspanning voor jong en oud in de binnenstad van Heerlen, dat garandeert de organisatie van deze zilveren editie van Limburgs drukbezochtste na-Tourcriterium.25 jaar na-Tourcriterium in Heerlen zet de blik van de huidige organisatie vooral vooruit. Waar andere criteriums het moeilijk hebben, lijkt de RaboRonde onsterfelijk. “Wij zijn net als de wielersport zelf blijven vernieuwen”, verklapt voorzitter Chris Tiekstra. “Niet vastroesten, maar durven te veranderen, zonder daarbij de ankers binnen het concept los te laten. Dit jaar programmeren we voor het eerst een dameskoers. Inspelend op de groeiende populariteit en als blijk van waardering voor deze discipline. Op dit moment zijn we in de slag om de grote namen aan de start te krijgen.”

LIMBURGS ACCENT

Voor wat de heren betreft heeft de organisatie de laatste jaren met succes haar eigen visie weten te verzilveren. “Zoveel mogelijk Nederlandse coureurs, waardoor de RaboRonde financieel te behappen blijft. De publieke belangstelling is er niet minder om. Waarbij ik natuurlijk moet aantekenen dat onze Nederlandse coureurs het de laatste jaren goed doen in de Tour. Ik ben druk in onderhandeling om een zo sterk mogelijk rennersveld aan de start te krijgen, maar ploegverplichtingen leggen beperkingen op. Robbie Ruygh en Tom Dumoulin zijn in iedere geval toppers die wij als zeker mogen noteren voor Heerlen.
Dat geeft de zilveren editie een extra Limburgs tintje.”


BELEVINGSPLEIN

De Rabo WielerPlaza geeft de RaboRonde Heerlen dit jaar extra beleving. Vanaf 12.00 uur kunnen jong en oud zich onderdompelen in een speciale wielerarea, die doet denken aan de depart-zone van een Touretappe. Wielerploegen zullen met coureurs en materiaal aanwezig zijn en de liefhebbers een kijkje in hun keuken gunnen. De jeugd kan gratis deelnemen aan de Kids Clinic Go Cycling. Fietsen en helmen worden daartoe beschikbaar gesteld. Wie wil proeven van het nieuwste ‘fietsdrankje’ is welkom bij de speciale Amstelstand. Rabobank laat bezoekers kennis maken met hun reanimatie estafette en VVV Zuid-Limburg met streekproducten. Voldoende ingrediënten om de wielersport vanuit verschillende invalshoeken te beleven.

Vanaf 18.00 uur verplaatst de aandacht zich van de Rabo WielerPlaza naar het parcours. Na de doorkomst van de reclamekaravaan worden tegen 18.30 uur de dames weggeschoten. Om 20.00 uur is het de beurt aan de heren, waarna het wielerfeest zich na de finish sfeervol uitrolt naar de binnenstad. Op het Pancratiusplein zal DJ Wim Frijns het publiek vermaken, terwijl op de Bongerd de Pre-Party Castle of Love zal plaatsvinden.

De toegang van de RaboRonde Heerlen is na 25 jaar onverminderd gratis, hetgeen binnen de na-Tourcriteriums haast een unicum is. Kijk voor meer informatie en het actuele rennersveld op: www.raborondeheerlen.nl of volg ons via Twitter @RaboRondeHRLN

 

Programma

12.00 uur   Rabo WielerPlaza geopend
    Kids Clinic (Go Cycling/Go for Gold Kids)
18.00 uur   Reclamekaravaan (1 ronde)
18.30 uur   Start Dameskoers (25 ronden = 40 km)
19.30 uur   Finish en huldiging Dames
    Reclamekaravaan (1 ronde)
20.00 uur   RaboRonde Heerlen (50 ronden = 80 km)
22.00 uur   Finish en huldigingen
     
     

 

 


<< terug