Komende vrijdag RaboRonde Heerlen

Laurens Ten Dam en
Limburgse Tourrenners
aan de start!

 

Heerlen – De organisatie van de RaboRonde Heerlen is er in geslaagd een aantal aansprekende renners te contracteren. Naast Laurens Ten Dam, die dit jaar op een bijzondere wijze van zich deed spreken, verschijnen ook de drie Limburgse Tourdeelnemers Tom Dumoulin, Roy Curvers en Wout Pouls aan de start. Maar ook renners als Lars Boom, Thomas Lezer, Karsten Kroon en Rob Ruijgh zullen het grote publiek aanspreken. Daarnaast nemen zes talenten uit het Regionaal TrainingsCentrum (RTC) Limburg deel aan de RaboRonde.

San Sebastian

Organisator Chris Tiekstra is een tevreden mens; “In eerste instantie zouden de grote namen uit de Tour op zaterdag allemaal naar San Sebastian moeten gaan. Dan zouden wij in Heerlen dus verstoken blijven van de meest interessante renners. Wij hebben contact opgenomen met de ploegleiding van Belkin en daar aangegeven dat wij het vreemd zouden vinden als er geen Belkin toppers aan de start zouden staan in een van de grootste na-Tour criteriums van Nederland. Gelukkig dacht Belkin met ons mee en in overleg is besloten dat Laurens Ten Dam naar Heerlen kan komen. Een oplossing waar wij erg tevreden mee zijn.”

De heren gaan op vrijdag 26 juli traditiegetrouw om 20.00 uur van start. Om 19.00 uur rijden de professionele dames hun wedstrijd. Hiervoor zijn de Nederlands kampioen Lucinda Brand en de Belgisch kampioen Liesbet de Vocht gecontracteerd. “Ook Martine Bras, Jessie Daams, Kim de Baat en nog een aantal rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team verschijnen aan de start. Bovendien heeft de Limburgse Sabrina Stultiens ook al getekend, evenals Loes Gunnewijk, Sanne van Paassen en Anna van der Breggen. Marianne Vos is niet beschikbaar op deze dag”, aldus de voorzitter.

 

Eerste vrijdag na de Tour

De RaboRonde Heerlen vindt jaarlijks op de eerste vrijdag na de Tour de France plaats. De Nederlandse Tourvedetten die drie weken op tv te volgen waren, staan dan in het centrum van de stad aan de start. Het bijzondere is dat deze topsporters alle tijd nemen om handtekeningen uit te delen, met fans op de foto te gaan en een praatje te maken.

De organisatie is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen, die o.a. ook de jaarlijkse UCI Boels Classic, Internationale Cyclocross Heerlen organiseert. Chris Tiekstra; “We danken de gemeente Heerlen en onze sponsors voor hun bereidwillige steun en bijdragen, want het kost natuurlijk veel geld om een dergelijk evenement te organiseren. De RaboRonde Heerlen geldt tegenwoordig als grootste Nederlandse na-Tour criterium. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen het evenement. Toeschouwers uit het hele land, aangevuld met vakantiegangers en bezoekers uit de Euregio. We kunnen met trots zeggen dat wij de meeste Nederlandse renners die in de Tour rijden naar Heerlen weten te halen. Daar lopen de toeschouwers nog steeds warm voor.”

 

Feest

Het parcours van de RaboRonde Heerlen gaat dwars door het centrum van Heerlen en over de horecapleinen. Het parcours is ruim 1,6 kilometer lang en professionele speakers zorgen dat het publiek niets hoeft te missen van alle actie.

Deze 24ste editie van de RaboRonde Heerlen wordt verreden in het jaar dat de Tour de France 100 jaar bestaat. Een reden temeer om er een bijzonder feest van te maken in Heerlen op vrijdag 26 juli.

 

Programma

17.30 uur Rabo Dikke Banden Race
18.45 uur Reclamekaravaan
19.00 uur Start Dameskoers
19.45 uur Reclamekaravaan
20.00 uur Start RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish, start feest op de horecapleinen<< terug