Vrijdag 26 juli aanstaande RaboRonde Heerlen

Eerste rennerscontracten getekend!

Heerlen – Op de eerste vrijdag na de Tour de France staat Heerlen weer helemaal in het teken van de RaboRonde. De Nederlandse Tourvedetten die drie weken op tv te volgen waren, staan dan in het centrum van de stad aan de start.

De eerste contracten zijn gesloten. De organisatie laat bij monde van voorzitter Chris Tiekstra weten dat voor de dameswedstrijd de Nederlands kampioen Lucinda Brand en de Belgisch kampioen Liesbet de Vocht getekend hebben. “Ook Martine Bras, Jessie Daams, Kim de Baat en nog een aantal rensters van het Boels-Dolmans Cycling Team verschijnen aan de start. Bovendien heeft de Limburgse Sabrina Stultiens ook al getekend. Marianne Vos is niet beschikbaar op deze dag”, aldus de voorzitter.
De komende week worden de overige contracten getekend. Tiekstra; “We weten nu al zeker dat er een zeer mooi, internationaal veld aan de start zal staan. Er zijn nog een aantal fraaie contracten uitgezet.”Eerste vrijdag na de Tour

Bij de heren is het nog wat langer wachten op de getekende contracten. “Wij hebben wel al overeenstemming met het RTC Wielrennen Limburg, die met 6 renners deel neemt aan onze wedstrijd. Dan kunnen de aanstormende talenten ook eens ruiken aan het echte werk in een ambiance van 50.000 dol enthousiaste toeschouwers.”

Welke Nederlandse toppers naar Heerlen komen wordt pas in de laatste week van de Tour duidelijk. In ieder geval zal een aantal renners vanuit de ploeg de verplichting krijgen om de klassieker San Sebastian op zaterdag te rijden. Die renners zullen er in Heerlen niet bij zijn.

De organisatie heeft echter genoeg keus. Naast de toppers als Mollema en Ten Dam zitten er ook nog een aantal Limburgers in de Tour die het goed doen. Ook die probeert men in Heerlen aan de start te krijgen.Feest

Het parcours van de RaboRonde Heerlen gaat dwars door het centrum van Heerlen en over de horecapleinen. Het parcours is ruim 1,6 kilometer lang en professionele speakers zorgen dat het publiek niets hoeft te missen van alle actie. De RaboRonde Heerlen geldt als grootste Nederlandse na-Tour criterium. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen het evenement.

Deze 24ste editie van de RaboRonde Heerlen wordt verreden in het jaar dat de Tour de France 100 jaar bestaat. Een reden temeer om er een bijzonder feest van te maken in Heerlen op vrijdag 26 juli.


Programma

17.30 uur

 

Rabo Dikke Banden Race

18.45 uur

 

Reclamekaravaan

19.00 uur

 

Start Dameskoers

19.45 uur

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

 

Start RaboRonde Heerlen

22.00 uur

 

Finish, start feest op de horecapleinen<< terug