Rabo Dikke Banden, Dames en Elite

Vrijdag 26 juli, RaboRonde Heerlen!

Heerlen – Op de eerste vrijdag na de Tour de France staat Heerlen weer helemaal in het teken van de RaboRonde. De Nederlandse Tourvedetten die drie weken op tv te volgen waren, staan dan in het centrum van de stad aan de start. Het bijzondere is dat deze topsporters alle tijd nemen om handtekeningen uit te delen, met fans op de foto te gaan en een praatje te maken.

Maar er is veel meer dit jaar. Om 17.30 uur start de Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Op het echte parcours, tussen de duizenden toeschouwers, en compleet met prijsuitreiking op het grote podium.

De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike.
Inschrijven voor de dikke banden race is eenvoudig. Op de site www.RaboRondeHeerlen.nl staat een button Rabo Dikke Banden Race, waaronder alle informatie te vinden is. Ook inschrijven kan via deze site. Iedereen die mee wil doen, ontvangt een bevestiging per mail.

 

Dames

Om 19.00 uur staan de Dames aan de start. Deze professionele wielrensters hebben vorig jaar kennis gemaakt met Heerlen tijdens de tijdrit voorafgaand aan de RaboRonde. Op verzoek van een aantal damesrenners heeft de organisatie nu een echte wedstrijd voor de dames geprogrammeerd. Uiteraard zijn ook de professionele damesteams van onze hoofdsponsors, het Boels Cycling Team en het Rabobank Liv-Giant Team, aanwezig.

Het parcours van de RaboRonde Heerlen gaat dwars door het centrum van Heerlen en over de horecapleinen. Wegens werkzaamheden aan het Maankwartier (de stationsomgeving) is het parcours iets aangepast. Met de aanleg van diverse veilige oversteekplaatsen is de veiligheid voor publiek en renners gegarandeerd. Het parcours is ruim 1,6 kilometer lang en professionele speakers zorgen dat het publiek niets hoeft te missen van alle actie.

De organisatie is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen, die o.a. ook de jaarlijkse UCI Boels Classic, Internationale Cyclocross Heerlen organiseert. Voorzitter Chris Tiekstra ziet de komende editie met vertrouwen tegemoet.
“Je merkt natuurlijk dat het economisch geen hoogtijdagen zijn, maar door de inzet van zeer veel mensen weten wij ons evenement toch ieder jaar weer plaats te laten vinden. We zijn ver klaar met de voorbereidingen en gaan ons nu bezighouden met het contracteren van de renners. Een spannende tijd, zeker omdat niet alle renners die wij in Heerlen willen laten starten ook echt beschikbaar zijn.”

Tiekstra vervolgt; “We danken de gemeente Heerlen en onze sponsors voor hun bereidwillige steun en bijdragen, want het kost natuurlijk veel geld om een dergelijk evenement te organiseren. Doorzettingskracht en drang naar perfectie zijn de drijfveren achter de RaboRonde Heerlen, die tegenwoordig geldt als grootste Nederlandse na-Tour criterium. Jaarlijks bezoeken ongeveer 50.000 mensen het evenement. Toeschouwers uit het hele land, aangevuld met vakantiegangers en bezoekers uit de Euregio. We kunnen met trots zeggen dat wij de meeste Nederlandse renners die in de Tour rijden naar Heerlen weten te halen. Daar lopen de toeschouwers nog steeds warm voor.”

Deze 24ste editie van de RaboRonde Heerlen wordt verreden in het jaar dat de Tour de France 100 jaar bestaat. Een reden temeer om er een bijzonder feest van te maken in Heerlen op vrijdag 26 juli.


Programma

17.30 uur

 

Rabo Dikke Banden Race

18.45 uur

 

Reclamekaravaan

19.00 uur

 

Start Dameskoers

19.45 uur

 

Reclamekaravaan

20.00 uur

 

Start RaboRonde Heerlen

22.00 uur

 

Finish, start feest op de horecapleinen


De RaboRonde Heerlen mag gerust een topdag voor Heerlen heten, mede dankzij de vele festiviteiten op de horecapleinen. Op de Bongerd zal Castle of Love een pre-party houden. De toegang is uiteraard voor iedereen gratis en diverse dj’s zullen voor een bijzondere sfeer zorgen.
Op het Pancratiusplein zorgt Wim Frijns voor ‘Stimmung’. De muziek gaat door tot 01.00 uur, het evenement duurt tot 02.00 uur.

<< terug