27 juli, de eerste vrijdag na de Tour
23e editie RaboRonde Heerlen!

Heerlen - De RaboRonde Heerlen is niet zomaar een jaarlijks terugkerend feestje. Het is een van de grootste na-Tour criteria van Nederland. Op de eerste vrijdag na de Tour de France genieten jaarlijks meer dan 40.000 mensen van dit Heerlense evenement. Inwoners van Heerlen en omstreken, toeristen en natuurlijk de echte wielerliefhebbers die van heinde en verre komen om hun idolen in actie te zien. Naast topsport met een keur aan wielrenners die net teruggekeerd zijn uit Frankrijk is er ook ruimte voor feest op de grote horecapleinen en een uitgebreid nevenprogramma.


Extra Tijdrit

De organisatie van de RaboRonde Heerlen (Stichting Cyclocross Heerlen) en de gemeente Heerlen lopen vooruit op de Wereldkampioenschappen Wielrennen Limburg 2012. Heerlen is woensdag 19 september gastheer van de Individuele Tijdrit Heren Elite, met start op het Pancratiusplein. Om het publiek alvast op te warmen komen drie groepen aan de start voor een tijdrit. Het gaat om de toppers uit de tijdritcompetitie van de KNWU de WFL Chrono, de dames van Dolmans-Boels en een aantal tandems.

Naast aandacht voor het dameswielrennen in Limburg is er dus ook aandacht voor de aangepaste sporters. Dit wordt uitgebreid met een clinic en een infostand over aangepast sporten via de KNWU op het schouwburgplein.

Dikke Banden

Ook aan de jeugd wordt gedacht. Om 17.00 uur kan de jeugd van in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar meedoen met de Rabo Dikke Banden Race. Op het echte parcours, tussen duizenden toeschouwers, compleet met een ‘kleine’ miss.

De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike. Rabobank Parkstad Limburg zorgt dat alle deelnemende kinderen een onvergetelijke dag beleven.

Inschrijven is eenvoudig. Via de site www.RaboRondeHeerlen.nl. Onder de button Rabo Dikke banden Race kunnen de kinderen zich inschrijven. Hier is ook alle informatie over deelname te vinden. Let wel op! Per leeftijdscategorie zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De inschrijving eindigt op 26 juli.

 

Parcours

Het parcours van de RaboRonde Heerlen gaat dwars door het centrum en over de horecapleinen. Professionele speakers zorgen ervoor dat het publiek niets hoeft te missen.


De organisatie is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen, die o.a. ook de jaarlijkse UCI Cyclocross in Heerlen organiseert. Voorzitter Chris Tiekstra is druk in de weer om de organisatie rond te krijgen. “In maart zijn we weer begonnen met de organisatie. Er komt veel bij kijken, maar door het werk over veel mensen te verdelen is dat geen probleem. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we met de hulpdiensten en gemeente strakke afspraken gemaakt”.

“We zijn bijzonder trots op onze sponsors, die het evenement financieel mogelijk maken. Ook de talloze vrijwilligers die zich voor dit evenement inzetten verdienen een pluim. Laten we er weer een mooi feestje van maken. Het jaar 2014 komt steeds dichterbij, dat wordt de 25ste editie en daar kijken wij nu al naar uit.”


Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit

17.00 uur RDBR
18.00 uur Tijdritcompetitie
19.00 uur Reclamekaravaan
19.45 uur Huldigingen
20.00 uur RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish

Op de Bongerd zal Castle of Love een Pre Party houden. De toegang is uiteraard gratis en voor iedereen toegankelijk. Niemand minder dan de DJ´s Vato Gonzalez feat. MC Tjen en Billy The Kit zullen je opwarmen voor het echte Castle of Love festival op 18 & 19 augustus. Afgelopen jaar zijn er meer dan 5.000 partygangers op de preparty afgekomen, dus kom op tijd voor een goed plekje!

Op het Pacratiusplein zal DJ Wim Frijns voor de juiste sfeer zorgen. Naast de normale voorzieningen is op dit plein ook een speciale invaliden toilet aanwezig.

<< terug