Andy Schleck en Mark Cavendish aan de start in Heerlen

Heerlen - Mede dankzij een extra financiële bijdrage van de naamsponsor kan de organisatie van de RaboRonde Heerlen vrijdag aanstaande een fantastisch rennersveld presenteren. De groene trui van Mark Cavendish en de nummer twee en smaakmaker in de Alpen Andy Schleck zijn internationaal aansprekende namen. Maar ook de Nederlandse Tourhelden ontbreken niet. De veelbesproken doorzetter Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh, de beste Nederlander in de Tour, presenteren zich vrijdag 29 juli tijdens de 22ste editie van de RaboRonde Heerlen aan het publiek.

Organisator Chris Tiekstra straalt tevredenheid uit; “Onze dank gaat natuurlijk uit naar de Rabobank Parkstad Limburg voor het extra budget. We hebben de laatste dagen veelvuldig contact gehad met Pascal Vandermeulen, de commercieel directeur. De bank leeft enorm mee en wil net als ons een aansprekend rennersveld. Daarin zijn we dit jaar bijzonder goed geslaagd. Als we het volgend jaar beter willen doen zullen we minimaal de gele trui naar Heerlen moeten halen. Die was trouwens niet beschikbaar dit jaar. Wie weet wat er was gebeurd als Evans wel had gekund?”.

Andere Tourrenners die naar Heerlen komen zijn Wout Poels, Lieuwe Westra, Joost Posthuma en Lars Boom. Ook Nederlands Kampioen Pim Lighthart en Thomas Dekker staan in Heerlen aan het vertrek.
Bijzonder is de deelname van drie Limburgse beloften uit het Regionaal TrainingsCentrum Wielrennen Limburg. Het gaat om Ritchi Motke, Bram Nolten en Yannick Janssen die in het tricot van het RTC Limburg zullen deelnemen.


Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit
13.00 uur JeugdFiets Activiteiten
18.00 uur Rabo Dikke Banden Race
19.00 uur Reclamekaravaan
20.00 uur RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish RaboRonde Heerlen, start feest op alle pleinen


Volg de RaboRonde Heerlen via twitter via @RaboRondeHRLN.


<< terug