Tourheld Johnny Hoogerland en blikvanger Rob Ruijgh rijden RaboRonde Heerlen

Heerlen - De held van het prikkeldraad. Ieder organisator van een criterium na de Tour wil doorzetter
Johnny Hoogerland contracteren. Heerlen is het daadwerkelijk gelukt! De meest besproken renner uit de Tour 2011 neemt op vrijdag 29 juli deel aan de 22ste editie van de RaboRonde Heerlen.
Vorig jaar koerste de Zeeuw uit Yerseke ook al in Heerlen. Hoogerland realiseerde toen een podiumplaats, door als derde te eindigen achter winnaar Karsten Kroon en Maarten Tjallingii. Ook aan de start in Heerlen, op de eerste vrijdag na de Tour de France, Rob Ruijgh. De geboren Heerlenaar, ploeggenoot van Hoogerland bij Vacansoleil, is tot dusver onbetwist Nederlands Tourrevelatie.

Andere renners die nu al zijn vastgelegd zijn Wout Pouls, Lars Boom, Maarten Tjallingii en Joost Postuma. Ook Thomas Dekker staat aan het vertrek in Heerlen.
Bijzonder is de deelname van drie Limburgse beloften uit het Regionaal Trainingscentrum Wielrennen Limburg. Het gaat om Ritchi Motke, Bram Nolten en Yannick Janssen die in het tricot van het RTC Limburg zullen deelnemen.

 

Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit
13.00 uur            JeugdFiets Activiteiten
18.00 uur            Rabo Dikke Banden Race
19.00 uur            Reclamekaravaan
20.00 uur            RaboRonde Heerlen
22.00 uur            Finish RaboRonde Heerlen, start feest op alle pleinen


Naast topsport met een keur aan wielrenners die net teruggekeerd zijn uit Frankrijk is er ook ruimte voor
feest op de grote horecapleinen. En om de sfeer nog verder te verhogen start om 19.00 uur de reclamekaravaan. Een bonte stoet auto’s van sponsoren die allemaal wat kwijt willen aan de 40.000 toeschouwers.

Ook aan de jeugd wordt gedacht. Om 18.00 uur kan de jeugd van in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar meedoen met de Rabo Dikke Banden Race. Op het echte parcours, tussen duizenden toeschouwers, compleet met een ‘kleine’ miss. De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan, racefietsen niet. De organisatie van de Rabo Dikke Banden Race is in handen van de naamsponsor. Rabobank Parkstad Limburg zal samen met de Stichting Cyclocross Heerlen zorgen dat alle deelnemende kinderen een onvergetelijke dag beleven.

Inschrijven is eenvoudig. Via de site www.RaboRondeHeerlen.nl. Onder de button Rabo Dikke banden Race kunnen de kinderen zich inschrijven. Hier is ook alle informatie over deelname te vinden. Let wel op! Per leeftijdscategorie zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De inschrijving eindigt op 26 juli.
De race gaat om 18.00 uur van start.

 

Parcours

Het parcours van de RaboRonde Heerlen is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Een uitdagend parcours dus, dwars door het centrum en over de horecapleinen. Professionele speakers zorgen ervoor dat het publiek niets hoeft te missen.

De organisatie is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen, die o.a. ook de jaarlijkse UCI Cyclocross in Heerlen organiseert. Voorzitter Chris Tiekstra is druk in de weer met het deelnemersveld. “We zijn al sinds de start van de Tour in de slag met diverse renners om ze naar Heerlen te halen. De eerste contracten komen nu los, maar we zijn er nog lang niet.”

Op de vraag hoe dat nu precies in zijn werk gaat geeft Tiekstra uitgebreid antwoord. “De renners worden via de tussenpersonen aangeboden. Ze geven daarbij een beoogd startgeld aan. Wij als organisatie bekijken of we dat geld willen besteden. Soms doen wij een tegenbod en dan is het aan de renner om te beslissen. Maar in een aantal gevallen hebben wij niets te willen. Dan bepaald een ploegleider dat een bepaalde renner niet van start mag gaan. Of een renner kiest zelf om niet in een criterium te rijden, zoals Robert Geesink. Al met al is het nogal een gepuzzel om het deelnemersveld compleet te krijgen. Maar we zorgen ieder jaar voor een prima startveld. Tot nu toe ben ik heel blij met het deelnemersveld, maar ik weet zeker dat er nog minimaal een supernaam zal volgen.”

 

Volg de RaboRonde Heerlen via twitter via @RaboRondeHRLN.

<< terug