29 juli, de eerste vrijdag na de Tour 22e editie RaboRonde Heerlen!

Heerlen - De RaboRonde Heerlen is niet zomaar een jaarlijks terugkerend feestje. Het is een van de grootste na-tour criteria van Nederland. Jaarlijks op de eerste vrijdag na de Tour de France met een bezoekersaantal van vlot 40.000 mensen. Inwoners van Heerlen en omstreken, toeristen en natuurlijk de echte wielerliefhebbers die van heinde en verre komen, ook uit het omringende buitenland genieten van dit geweldige evenement. Naast topsport met een keur aan wielrenners die net teruggekeerd zijn uit Frankrijk is er ook ruimte voor feest op de grote horecapleinen.

Dikke Banden

Ook aan de jeugd wordt gedacht. Om 18.00 uur kan de jeugd van in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar meedoen met de Rabo Dikke Banden Race. Op het echte parcours, tussen duizenden toeschouwers, compleet met een ‘kleine’ miss. De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan, racefietsen niet.
De organisatie van de Rabo Dikke Banden Race is in handen van de naamsponsor. Rabobank Parkstad Limburg zal samen met de Stichting Cyclocross Heerlen zorgen dat alle deelnemende kinderen een onvergetelijke dag beleven. Inschrijven is eenvoudig. Via de site www.RaboRondeHeerlen.nl. Onder de button Rabo Dikke banden Race kunnen de kinderen zich inschrijven. Hier is ook alle informatie over deelname te vinden. Let wel op! Per leeftijdscategorie zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De inschrijving eindigt op 26 juli. De race gaat om 18.00 uur van start.


Parcours

Het parcours van de RaboRonde Heerlen is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Een uitdagend parcours dus, dwars door het centrum en over de horecapleinen. Professionele speakers zorgen ervoor dat het publiek niets hoeft te missen. De organisatie is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen, die o.a. ook de jaarlijkse UCI Cyclocross in Heerlen organiseert. Voorzitter Chris Tiekstra is met zijn mensen al weer enige tijd druk in de weer. “In maart zijn we weer begonnen met de organisatie. Er komt toch wel wat bij kijken, maar door het werk over veel mensen te verdelen is dat geen probleem. De mannen weten ondertussen wat er van ze verwacht wordt. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we met politie en gemeente strakke afspraken gemaakt”. “We zijn bijzonder trots op onze hoofdsponsors, die ons vorig jaar al hebben laten weten allemaal weer mee te willen doen dit jaar. Dat vormt een solide financiële basis waar we op verder kunnen bouwen. Maar ook de gemeente en de provincie doen een bijdrage. De RaboRonde Heerlen is eigenlijk niet meer weg te denken. Als het aan ons ligt gaan we samen op weg naar de 25ste editie in 2014. Daarna zien we dan weer verder”.


Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit
18.00 uur Rabo Dikke Banden Race
19.00 uur Reclamekaravaan
20.00 uur RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish RaboRonde Heerlen, start feest op alle pleinen


<< terug