Feest op diverse pleinen in het centrum van Heerlen
RaboRonde Heerlen brengt topsport en amusement dichtbij

Tijdens de RaboRonde Heerlen, vrijdag 30 juli, staat niet alles in het teken van het wielrennen.
Op de diverse pleinen in het centrum van de stad is gezorgd voor volop amusement.
Op De Bongerd zullen de DJ’s vanaf 18.00 uur hun tracks draaien, waarna het volume omlaag gaat voor de RaboRonde. Om 22.00 gaat het feest helemaal los tot 01.00 uur. Een mooie line-up, professionele ondersteuning en pyro effects zorgen voor een prachtig feest.

Pancratiusplein

Ook op het Pancratiusplein is volop activiteit. Om 22.00 uur start hier een optreden van Madison. Overigens is op dit plein donderdag een programma met Just2perfect, vanaf 21.00 uur. Op zaterdag is er een Duitse avond met Damals en DJ Wim Frijns.

Ook op het Schouwburgplein is van alles te doen, maar dan vooral voor de RaboRonde Heerlen. Een speaker en een DJ zorgen voor de juiste sfeer en veel fantastische verhalen over de deelnemers en de Tour de France.

Op alle pleinen zijn voldoende drink- en eetgelegenheden, allemaal in overleg met de Heerlense Horeca.
De organisatie zorgt ook voor voldoende toiletten. Zo staat er op het Pancratiusplein, naast Oppidom zelfs een speciale invalidentoilet.

Overigens zorgt ook de reclamekaravaan voor veel bekijks. Deze zal vanaf 19.00 uur over het parcours trekken. Om 20.00 uur start de RaboRonde, na het voorstellen van de diverse deelnemers.

Rabo Dikke Banden Race voor de jeugd

De organisatie van de Rabo Dikke Banden Race is in handen van de naamsponsor van dit grote evenement. Rabobank Parkstad Limburg zal samen met de Stichting Cyclocross Heerlen zorgen dat de deelnemende kinderen een onvergetelijke dag beleven. Jeugdigen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Rabo Dikke Banden Race op vrijdag 30 juli, de start is om 18.00 uur.

Op het echte parcours, tussen duizenden toeschouwers, compleet met een ‘kleine’ rondemiss. De Rabo Dikke Banden Race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Het parcours wordt afgezet en het dragen van een wielerhelm is verplicht. De helmen worden door de organisatie gratis beschikbaar gesteld. De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan, racefietsen niet. De kinderen rijden in leeftijdscategorieën. Uiteraard mogen kinderen met een KNWU-licentie niet starten.

De Rabo Dikke Banden Race is bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met de wielersport. Wielerclub TWC Maaslandster Zuid-Limburg is aanwezig om kinderen die enthousiast geworden zijn, gratis trainingen bij deze club aan te bieden. Inschrijven is eenvoudig. Via de site www.RaboRondeHeerlen.nl. Onder de button Rabo Dikke banden Race kunnen de kinderen zich inschrijven en is de informatie over deelname te vinden. Per leeftijdscategorie zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De inschrijving eindigt op 25 juli.

Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit
18.00 uur Rabo Dikke Banden Race
19.00 uur Reclamekaravaan
20.00 uur RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish RaboRonde Heerlen, start feest op alle pleinen


Het parcours loopt door de binnenstad. Vanaf 15.00 uur zal de binnenstad worden afgesloten. Automobilisten kunnen dan de stad nog wel uitrijden, maar niet meer in. Om 18.00 uur is de binnenstad volledig afgesloten.

<< terug