Jeugd actief tijdens RaboRonde Heerlen
Rabo Dikke Banden Race

Heerlen - Op 30 juli, de eerste vrijdag na de Tour de France, vindt in Heerlen het traditionele profcriterium plaats. Vijftigduizend mensen komen naar het centrum van Heerlen om te genieten van een combinatie van topsport en entertainment. Op de diverse pleinen barst het van de activiteiten en gezelligheid en op het parcours strijden de Nederlandse toppers met hun buitenlandse collega’s om de dagprijs. Dezelfde renners die we drie weken lang op televisie hebben gevolgd tijdens de Ronde van Frankrijk.

 

Jeugd

Ook de jeugd is op vrijdag 30 juli actief. Iedereen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar kan meedoen met
de Rabo Dikke Banden Race. Op het echte parcours, tussen duizenden toeschouwers, compleet met een
‘kleine’ miss.

De jongens en meisjes rijden op hun gewone fiets, mountainbike of citybike met een minimale banddikte van 28mm. Fietsen met versnellingen zijn toegestaan, racefietsen niet. De kinderen rijden in leeftijdscategorieën. Uiteraard mogen kinderen met een KNWU-licentie niet starten. De Rabo Dikke Banden Wedstrijd is bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met de wielersport. Daarom is de Wielerclub Maaslandster Zuid-Limburg aanwezig. Kinderen die enthousiast geworden zijn, krijgen gratis trainingen bij deze club aangeboden.

De organisatie van de Rabo Dikke Banden Race is in handen van de naamsponsor van het grote evenement.

De Rabobank Parkstad Limburg zal samen met de Stichting Cyclocross Heerlen zorgen dat alle deelnemende kinderen een onvergetelijke dag beleven.

De Rabo Dikke Banden Race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandsche Wieler Unie (KNWU). Alles wordt dan ook perfect geregeld. Zo wordt het parkoers afgezet en is het dragen van een wielerhelm verplicht. Deze wordt door de organisatie gratis beschikbaar gesteld.

Inschrijven is eenvoudig. Via de site www.RaboRondeHeerlen.nl. Onder de button Rabo Dikke banden Race kunnen de kinderen zich inschrijven. Hier is ook alle informatie over deelname te vinden. Let wel op! Per leeftijdscategorie zijn een beperkt aantal startplaatsen beschikbaar. De inschrijving eindigt op 25 juli.
De race gaat om 18.00 uur van start.

Tussenstand

De organisatie van de RaboRonde Heerlen is in handen van de Stichting Cyclocross Heerlen. Chris Tiekstra, de voorzitter en organisator geeft aan dat de voorbereidingen op koers liggen. “De bestuursleden zijn al enkele maanden in de weer om dit grote evenement op poten te zetten. Daarbij krijgen we veel steun van vrijwilligers die zich spontaan aanmelden. Ook over de medewerking van de gemeente, politie en brandweer mogen we niet klagen. Alle betrokkenen zijn zich bewust van het belang van dit evenement voor de stad Heerlen en er wordt dan ook eensgezind gewerkt om alles rond te krijgen.”

"De eerste contacten met de rennersmakelaar zijn gelegd, maar natuurlijk is het nog te vroeg om contracten
af te sluiten. Tijdens de Ronde van Frankrijk maken wij onze keuze. Dan zoeken we naar geschikte renners, die passen binnen ons financiële kader. De Nederlandse Tourdeelnemers willen we in ieder geval aan de start zien te krijgen", aldus Chris Tiekstra. De organisator, die overigens ook de Internationale Cyclocross voor zijn rekening neemt, vervolgt: "We zijn tevreden over de voortgang en met name omdat we de Heerlense Horeca weer voor 100% bij dit evenement hebben weten te betrekken. Op 30 juli zal op alle pleinen van alles en nog wat te doen zijn, voorafgaand aan de wedstrijd en natuurlijk daarna. We gaan door tot in de kleine uurtjes, want dit is een van de mooiste evenementen van de stad."


Programma

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit
18.00 uur Rabo Dikke Banden Race
19.00 uur Reclamekaravaan
20.00 uur RaboRonde Heerlen
22.00 uur Finish RaboRonde Heerlen, start feest op alle pleinen
   
Het parcours loopt door de binnenstad. Vanaf 15.00 uur zal de binnenstad worden afgesloten. Automobilisten kunnen dan de stad nog wel uitrijden, maar niet meer in. Om 18.00 uur is de binnenstad volledig afgesloten.

Met de hulpdiensten en taxi’s zijn afspraken gemaakt.

De bewoners ontvangen een brief met gedetailleerde informatie en de ondernemers worden via het Centrummanagement geïnformeerd.

<< terug